headerimage

Heb je last van Slijmbeursontsteking schouder?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysiotherapeut Amersfoort. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Slijmbeursontsteking schouder.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830602 WhatsApp

Behandeling van je slijmbeursontsteking

Als ik me beweeg… doet het pijn

Als je je rustig houdt, valt het wel mee, de pijn. Zodra je begint te bewegen, komt ook de pijn opzetten. En die wordt steeds erger. Je kunt slecht slapen. Je draai niet vinden. Rusteloos zijn. En als je op je zij gaat liggen doet het veel pijn.

Laat maar, het gaat wel… oh nee toch niet

Het speelt al een tijdje. In het begin viel het allemaal wel mee. Nu nog… het kan behoorlijk pijn doen, maar, kiezen op elkaar en je komt de dag wel door. Je jas aantrekken, dat is lastig. Maar verder is het best te doen. Tenminste, het gaat een beetje slechter. Het wordt allemaal steeds een beetje zwaarder. Je wilt er iets aan doen, voordat het te laat is.

Je lichaam probeert je te helpen

Over de slijmbeurs lopen spieren. Zolang daar geen spanning op staat, voel je ook niet zo veel pijn. Zodra je gaat bewegen of op je schouder gaat liggen, spannen je spieren en dat is pijnlijk. Je lichaam doet overigens al enorm zijn best. Om de pijn te beperken, ontzie je (onbewust) die arm. Daardoor is die arm ook wat slapper.

Hoe is het ontstaan?

Waar komt de slijmbeursontsteking in mijn schouder vandaan? Het is belangrijk om te weten. Vandaar dat we er tijdens het onderzoek aandacht aan besteden. Misschien werk je boven je macht, of maak je vaak dezelfde beweging? Mensen op leeftijd krijgen soms kleine scheurtjes in hun spieren waar het slijmbeurs geïrriteerd van raakt.

Ging je al naar de huisarts? Heeft die je doorverwezen naar de fysiotherapeut? Doorgaans kiest een arts voor een injectie, rust en fysiotherapie.

We zullen eerst de pijn verminderen

Met een deep-tissue massage helpen we de pijn te verminderen. Je spieren in je schouder worden losser, wat meer ruimte en rust geeft. Omdat je slijmbeurs wat vrijer ligt, doet het ook minder pijn. Daarnaast bereiden we je spieren zo voor op de oefeningen waar ze sterker van worden.

Slijmbeursontsteking schouder kan even duren

Na ongeveer twee weken is de ergste pijn wel weg en kun je je schouder weer normaal gebruiken. Let wel op dat je het rustig aan doet en je schouder niet forceert. In deze fase ga je je spieren lang maken. Het is voor de krachttraining namelijk belangrijk dat je spieren lang én los zijn. Met persoonlijke rekoefeningen kun je na verloop van tijd met je pijnlijke schouder dezelfde bewegingen maken als met je gezonde schouder.

Sterkere spieren en goed advies

Uiteindelijk ga je, met een persoonlijk beweegprogramma de spieren in je schouder sterker maken. Als het een acute ontsteking betrof, helpen we je bij het verbeteren van je houding en manier van bewegingen. Zijn je klachten chronisch, dan duurt het waarschijnlijk wat langer. De helft van de cliënten is binnen zes weken klachtvrij, de andere helft kan er soms wel een half jaar of een jaar over doen.

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

1.372 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top