Wat is fysiotherapie?


Alles over beweging en houding

Een fysiotherapeut helpt je bij alle klachten en vragen over je beweging en houding. Dat kan over je gewrichten gaan, over je spieren en over je zenuwen.

Je lichaam kan veel

Zonder dat je er bij stil hoeft te staan kun je springen, rennen, iets pakken, tillen en bukken. Je lichaam zit knap in elkaar. En meestal geeft je lichaam goed aan waar het mis gaat. Je hebt pijn, beweegt moeilijker, en hebt last bij bepaalde handelingen. Vaak lost zich dat vanzelf wel op. Misschien een keer een massage. Een beetje rusten. En na een tijdje ben je het simpelweg vergeten.

Als de pijn blijft

Soms is het erger. Je wilt dat de beperking stop en de pijn verdwijnt. Daarbij wil je er alles aan doen om te zorgen dat het niet terug komt. Je wilt werken aan je manier van bewegen, je houding, je spierkracht.

In alle gevallen is fysiotherapie maatwerk

Je krijgt een persoonlijk behandelplan. Op maat gemaakt. Een plan dat gebaseerd is op je klacht en aangepast op jouw leefstijl en lichaam. Dat plan bestaat bij ons uit drie fases: los maken, lang maken en sterk maken.

Beter worden en meer inzicht hebben

Je leert, gedurende het therapeutische proces, je lichaam beter kennen. Waar je op kunt letten, hoe je je beter kunt voorbereiden op flink bewegen, hoe je je houding kunt verbeteren en hoe je je spieren het beste kunt verzorgen. Daarnaast krijg je een persoonlijk beweegprogramma waar je nog lang plezier van hebt. Over het algemeen voelen cliënten zich na een behandeling beter over hun gezondheid en lichaam.

Let op beroepsvereniging en BIG-registratie

Als je een fysiotherapeut zoekt, let er dan op of hij of zij BIG-geregistreerd is en aangesloten is bij een beroepsvereniging. Dat zijn goede indicaties voor de kwaliteit van de zorg. Als die twee in orde zijn, kun je kijken of de manier van behandelen je aanspreekt. De opleidingen zijn vrij gelijk. Veel behandelmethoden zijn gebaseerd op standaarden. Toch doet elke praktijk het toch een beetjeanders. Zo werken wij ook hands-on en aan de hand van de ‘los maken, lang maken en sterk maken’-gedachte.

Kom langs bij Fysiotherapie Amersfoort

Dat is echt het beste dat je kunt doen. We kunnen je op weg helpen, als we je even kunnen zien. Maak gewoon een afspraak. Dan doe je je verhaal, wij kijken naar je houding en manier van bewegen en stellen dan een diagnose.

Dat wil helemaal niet zeggen dat we je dan ook gaan behandelen. Soms kun je het beste gewoon rustig aan doen. En soms moet je toch echt even naar de huisarts. Je krijgt een degelijk advies: we helpen je altijd op weg bij fysiotherapie Amersfoort.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!