Wat is fysiotherapie?


Wat is fysiotherapie?

Als je klachtenvrij bent sta je vaak niet stil bij wat je lichaam allemaal kan. Springen, rennen, tillen of bukken? Je denkt er simpelweg niet bij na. Soms ontstaan er klachten zoals bijvoorbeeld zeurende pijn of beperkingen in je normale bewegingen. Een fysiotherapeut houdt zich bezig met alle klachten en vragen over je ‘bewegingsapparaat’. Dit zijn je spieren, banden, gewrichten en zenuwen: alles van je lichaam dat zich bezighoudt met beweging en houding.

Een slim bewegingsapparaat

Soms is de oorzaak van klachten makkelijk aan te wijzen en gaat de pijn na wat rust of massage alweer over. In andere gevallen blijft de pijn en/of beperking aanhouden of wordt het zelfs erger. Je lichaam is slim en zal bij blokkades op zoek gaan naar manieren om toch zo goed mogelijk te kunnen bewegen. Hierdoor kunnen klachten verergeren en/of verplaatsen. Door middel van fysiotherapie kunnen we de klachten bij de bron aanpakken en werken we aan je houding, spierkracht en je manier van bewegen. 

Fysiotherapie op maat

Geen enkel lichaam is hetzelfde. Daarom is fysiotherapie altijd op maat, toegespitst op jouw leefstijl en lichaam. Tijdens de behandelsessies helpen wij je met je klachten én leer je je lichaam beter kennen. Hoe kun je zelf letten op wat je doet, hoe je beweegt of hoe je je spieren kunt verzorgen? Dit doen we niet alleen om de klachten sneller en beter te kunnen verhelpen, maar ook om ervoor te zorgen dat andere blessures en klachten uitblijven.

Hands-on behandelplan door professionals

In onze praktijk werken we volgens een hands-on behandelplan met drie fases: los maken, lang maken en sterk maken. Onze fysiotherapeuten zijn BIG-geregistreerd en aangesloten bij een beroepsvereniging. Zo ben je altijd verzekerd van de beste hulp voor jouw lichaam.

Klachten? Kom langs!

Heb je klachten? Loop er dan niet langer mee door en maak bij ons een afspraak. Ook bij twijfel horen we graag je verhaal aan en kijken we naar je houding. Heb je een vraag of wil je graag een afspraak maken? Neem dan contact op via mail, whatsapp of ons telefoonnummer.

 

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!