headerimage

Heb je last van Artrose?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysiotherapeut Amersfoort. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Artrose.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830602 WhatsApp

Omgaan met artrose

Kan een fysiotherapeut echt iets aan artrose doen?

Stijf. Bewegen kost moeite. Het doet pijn. ’s Avonds meer dan ’s ochtends. Waar voel je het? In en rond je knie? Of zit de pijn in je heupen – je voelt het in je lies en de voor- en zijkant van je heup, misschien ook richting je bovenbeen? Je vraagt je af: “Wat kan fysiotherapie voor mijn artrose doen?”

Fysiotherapie bij artrose helpt

Begeleid blijven bewegen. Het is verleidelijk om, als je artrose hebt, je bewegingen te beperken. Het is in het begin comfortabel, maar uiteindelijk heb je jezelf ermee. Je kunt minder en de kans is groot dat je zelfs zonder te bewegen pijn hebt.

Bij Fysiotherapeut Amersfoort krijg je een op maat gemaakt beweegprogramma. We onderzoeken je klacht, wat je kunt en wilt doen. We nemen de hele regio onder de loep. Met een knieartrose kijken we ook naar de heup en omgekeerd. We helpen je los te blijven en geven rek- en strekoefeningen om je spieren soepel te houden.

We blijven je van dichtbij volgen. Door met zorg en beleid te bewegen neemt in de loop der tijd de pijn af; je spieren worden sterker, je uithoudingsvermogen groter. Het plezier in bewegen komt langzaam terug. Het is wel van belang die regelmatige beweging ook na behandeling voort te zetten. Vandaar dat een onderdeel van de behandeling van artrose het leren van een actieve leefstijl is.

Speciale begeleiding na operatie

Als de artrose vergevorderd is, krijg je een kunstknie of kunstheup. Het is verstandig om na de operatie op een zorgvuldige manier weer in beweging te komen. Onze fysiotherapeut zet een persoonlijk herstelprogramma op en geeft tips over wat je wel en niet kunt doen.

Artrose: gewrichtspijn

Een gewricht is waar twee botten bij elkaar komen. Je knie bijvoorbeeld. Om de twee botuiteinden zit kraakbeen. Het wordt bij elkaar gehouden door het gewrichtskapsel, verstevigd door de gewrichtsbanden. Het kraakbeen om de botten vangt de schokken op en zorgt ervoor dat die twee botuiteinden soepel kunnen bewegen. Bij artrose wordt dat kraakbeen dunner.

Oudere vrouwen opgelet.

Je kunt als jonge man heel goed artrose krijgen. Maar, het komt het meest voor bij oudere vrouwen. Had je moeder er last van? Let dan goed op, want het kan zijn dat jij het dan ook krijgt.

Tips van Fysiotherapeut Amersfoort bij artrose

  • Beweeg minimaal een half uur, elke dag
  • Als je beweegt, neem dan af en toe een rustpauze
  • Zorg voor schoenen met schokabsorberende zolen
  • Luister naar je lichaam: als het pijn doet, doe dan kalmer aan

Artrose behandeling. Zorg voor jezelf. Maak die afspraak.

Het is beter om even langs te komen. Ook al is de pijn licht, ook al weet je niet precies wat het is. Het is namelijk altijd slecht en zelfs schadelijk om te lang met een klacht rond te lopen. We onderzoeken je graag even en helpen je op weg.

Het is ongelofelijk belangrijk dat je niet te lang doorloopt met klachten. Ook niet als je twijfelt. Je kunt gewoon even bellen, mailen of het contactformulier invullen en langskomen. We helpen je graag.

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

1.372 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top