headerimage

Heb je last van Achillespeesklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysiotherapeut Amersfoort. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Achillespeesklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830602 WhatsApp

Geblesseerd aan je achillespees? We helpen je snel herstellen.

Hoe verdwijnt de pijn?

Je dag begint… met schelden. F*ck! Wat een idiote pijn! In je hiel. Achterop, waar die pees zit. Dat zo’n klein plekje zo’n pijn kan doen!

Wat later op de dag verdwijnt de pijn, maar dat lijkt elke dag wel een beetje langer te duren. Je vraagt je af: “Kan ik nog wel sporten?” en “Hoe kom ik er vanaf?”

De blessure aan je achillespees komt in kleine stapjes

Ga maar na bij jezelf. Het is waarschijnlijk al eerder begonnen. Toen je die nieuwe schoenen kocht? Die niet zo lekker zaten. Niet perfect. Maar ja, “niet zeuren en doorlopen”. Een beetje pijn. Na een paar uur is die pijn wel weg.

Je krijgt zo’n blessure in kleine stapjes. Die je niet echt merkt. Een beetje pijn bij de warming up die je niet echt serieus neemt, wat je eigenlijk wel zou moeten doen. Pijn die steeds een beetje erger wordt. Maar waar je gewoon ‘doorheen traint’.

En nu is het te laat. Nu blijft de pijn. Voor en na het sporten. Soms de hele nacht.

Niet leuk om te horen: je moet een poosje rustig aan doen

We zeggen het maar vast: je moet een tandje terug doen. Even niet zo intensief bewegen. Dat is niet leuk om te horen. Maar weet je, als je nog lang actief wilt bewegen, zul je jezelf nu even in acht moeten nemen.

Los, lang, sterk

Het traject is helder: van ‘losse spieren’ en ‘lange spieren’ naar ‘sterke spieren’. Dat geeft focus. Je weet waar je in het traject bent en waar naar onderweg. Nadat je even gestopt bent, ga je weer opbouwen.

Rustig, met goede begeleiding. Je krijgt nieuwe inzichten. Op je voorbereiding, een nieuwe set rek- en strekoefeningen en advies bij de aanschaf van nieuwe schoenen.

Geen klachten meer én beter presteren

Na tien tot twaalf weken ben je klachtenvrij. Dat zul je ook wel blijven. En misschien voel je je net als de rest van onze cliënten dankzij de nieuwe inzichten beter dan ooit tevoren.

Risico’s voor een achillespeesblessure

  • Bij overgewicht
  • Een slechte warming-up en cooling-down
  • Te snel te veel sporten
  • Intensief sporten op hogere leeftijd
  • Een harde ondergrond
  • Slechte schoenen

Zorg voor jezelf. Maak die afspraak.

Het is beter om even langs te komen. Ook al is de pijn licht, ook al weet je niet precies wat het is. Het is namelijk altijd slecht en zelfs schadelijk om te lang met een klacht rond te lopen.

We onderzoeken je graag even en helpen je op weg. Je kunt gewoon even bellen, mailen of het contactformulier invullen en langskomen. We helpen je graag.

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

1.372 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top