headerimage

Heb je last van Reuma?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysiotherapeut Amersfoort. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Reuma.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830602 WhatsApp

Reuma en werken aan je energie

Kan ik met mijn reuma van die vermoeidheid afkomen?

Natuurlijk heb je het allemaal: de pijn, de soms gezwollen gewrichten, de stijve vingers en gewrichten. Maar vooral, en dat kun je aan de buitenkant niet zien, je bent moe. Futloos, energieloos, uitgeblust.

Je wilt graag geholpen worden bij alle klachten. Maar die vermoeidheid… als dat wat minder zou kunnen, graag.

Fysiotherapie bij reuma: betere conditie, meer energie

Het gaat een beetje hand in hand: je conditie en de werking van je gewrichten en spieren. Voordat we aan het werk gaan, bereiden we de spieren voor op hun ontwikkeling. We maken ze los en lang zodat, als je wat meer aan je uithoudingsvermogen gaat werken, dat ook veilig is. We leren je wat de juiste manier van bewegen is, welke houding je het best kunt aannemen.

Vervolgens krijg je doelgerichte oefeningen die je zelf thuis kunt doen. Die oefeningen zijn gericht op het verbeteren van je conditie, je spierkracht en de soepelheid van die spieren. Samen zetten we een bewegingsprogramma op dat bijvoorbeeld ook kan bestaan uit sport. We houden je goed in de gaten en helpen je bij gewichtbescherming en eventuele hulpmiddelen die je kunt gebruiken.
Met meer uithoudingsvermogen voel je je snel wat fitter en energieker.

Reuma. Geen rust maar bewust bewegen

Nog niet zo lang geleden was rust het advies. Inmiddels weten we beter: begeleid bewegen geeft cliënten met reuma soepele en krachtige spieren. Daardoor voel je je beter en kun je meer doen om de klachten tegen te gaan. Probeer daarom ook om vijf keer in de week een half uurtje te bewegen. Niet te veel, je ademhaling mag best wat versnellen, maar je moet gewoon nog een gesprek kunnen voeren. Dus:

  • Doe onze oefeningen dagelijks
  • Beweeg elke dag een half uurtje
  • Neem rust
  • Beweeg op een zachte ondergrond
  • Luister naar je lichaam en stop op tijd
  • Pas je programma aan als je klachten verergeren
  • Pas je ook weer aan als je je weer beter voelt

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

1.372 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top