headerimage

Heb je last van Gescheurde enkelbanden?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysiotherapeut Amersfoort. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Gescheurde enkelbanden.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830602 WhatsApp

Fysiotherapeut Amersfoort, specialist in gescheurde enkelbanden

Mijn enkelbanden zijn gescheurd, kan ik zelf iets doen?

Toen het gebeurde wist je meteen dat het goed mis was. En daar zat je, op de Spoedeisende Hulp, met ongelofelijke pijn. Je kunt en mag niet op je enkel staan. Het is ook bont en blauw. Wat kun je doen? Hoe lang moet je rusten? Hoe moet je rusten? Hoe zorg je voor een snel en veilig herstel?

Rust, ijs, druk erop en hoog houden

Als je al loopt, doe je dat op krukken. Je huisarts, of de Spoedeisende Hulp gaf je RICE: Rust, Ijs, Compressie en Elevatie. Dus je ligt met je been omhoog, je hebt er ijs op, het drukverband wordt regelmatig ververst en je beweegt wel maar belast niet. Je vraagt je wel af wat je na RICE moet doen. En hoe je weet wanneer de volgende fase begint…

Als je weer een beetje kunt staan en pijnvrij kunt lopen, kun je ook weer rustig gaan bewegen. Je weet zelf hoe intensief: als het pijn doet, of als je enkel heel warm wordt en gaat zwellen, moet je meteen weer rusten. Hou het sowieso rustig. En probeer, zodra het kan, naar een fysiotherapeut te gaan.

We geven je steun, letterlijk

We kunnen, met tape of een brace, helpen je gescheurde enkelband te ondersteunen. En als je er vroeg bij bent, kunnen we het hele proces goed en zorgvuldig begeleiden. Bereid je overigens wel voor op een lang traject. Het kost veel tijd om te herstellen van een gescheurde enkelband. En in de eerste rustperiode, van soms wel zes weken, doen we heel weinig.

Met beleid werken aan de hele regio

Zodra je weer in beweging komt, gaan ook wij aan de slag. We maken de spieren rondom de enkel los. En we kijken naar de hele regio. Misschien kun je je houding of manier van bewegen verbeteren. We werken zorgvuldig en rustig; bij gescheurde enkelbanden moet je elke kans op overbelasting voorkomen.

Daarbij willen we je spieren goed voorbereiden op de vervolgstappen. We maken je spieren los en –als je er aan toe bent– krijg je je rekoefeningen. Zodra je met de voet met de gescheurde enkelband alle bewegingen kunt maken die je met je ongehavende voet kunt maken, verstevigen we je spierkracht.

Je blijft de rekoefeningen doen, en als je wilt, helpen we je bij het loshouden van de spieren. Centraal staan nu de krachtoefeningen die je, hopelijk, blijft doen. Ook als de klachten weg zijn.

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

1.372 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top