headerimage

Heb je last van Schouderpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysiotherapeut Amersfoort. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Schouderpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830602 WhatsApp

Herstel snel van je schouderpijn

Levert deze schouderpijn blijvende schade op?

Je schouder klikt. Klik. Het is een diepe, holle klik. Ugh. Het doet ook serieus pijn. De schouderpijn straalt uit naar je arm. Je kunt je arm amper bewegen. Hartstikke vermoeiend. Je bent sowieso moe, want steeds als je je omdraait over die schouder doet het pijn.

Je maakt je zorgen want je hebt gehoord dat die schouderpijn en die klik wijzen op blijvende schade.

Schouderklachten meestel geen blijvende schade

Om dat uit te sluiten, is het belangrijk dat we je snel zien. Mocht er toch kans op blijvende schade zijn, dan willen we je – om erger te voorkomen – helemaal snel zien.

De kans is groot dat jouw pijn in jouw schouder te maken heeft met het schouderblad, je schoudergewricht en de spieren daar. Er gebeurt veel in je schouder. Je spieren beperken je bewegingsmogelijkheden omdat ze, tijdelijk, hun werk even niet goed doen. Hoewel het dus kan voelen als een gewrichtsprobleem, is het een spierprobleem.

Houd er rekening mee dat dit tijd kost

Je schouder is een complex gewricht dat goede ondersteuning behoeft. Het is daarom belangrijk dat de kracht in je spieren toeneemt.

Hoe sneller we je spieren weer in conditie krijgen, hoe beter. Maar, we willen niet te hard van stapel lopen. We bereiden je spieren goed voor door ze eerst los en dan lang te maken. Als we je spieren losmaken neemt de pijn direct af.

In de drie weken die het losmaken duurt, kom je drie keer per week langs voor een sessie van twintig minuten. In die twintig minuten krijg je een dry-needling behandeling of een deep-tissue massage.

Goed op weg na de eerste drie weken

Na drie weken zijn je spieren los genoeg om ze lang te maken. Met een serie oefeningen doe je dat gewoon thuis. De oefeningen passen bij jou en je klacht. Je houdt zelf het verloop in de gaten door te toetsen of je met je pijnlijke schouder dezelfde bewegingen kunt maken als met de schouder die geen pijn doet.

Binnen twee maanden normaal kunnen bewegen

Als je spieren los en op lengte zijn, kun je ze sterker gaan maken. Dit doe je om te helpen voorkomen dat de klacht weer terugkomt. We raden je aan de oefeningen na de behandeling te blijven doen; ze zijn afgestemd op je leefstijl, je fysiek en je klacht.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

1.372 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top