headerimage

Zoek je goede Dry needling?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysiotherapeut Amersfoort. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Dry needling.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830602 WhatsApp

Dry Needling bij Fysiotherapeut Amersfoort

Klinkt bekend: knopen in je spieren

Knopen zijn pijnlijke, verharde plekken in spieren die te gespannen zijn. Als je op die punten drukt, doet het pijn. Soms kun je minder goed kunt bewegen door die knopen. Je hele spier voelt dan stijf. Jij noemt deze plekken ‘knopen’, wij ‘triggerpoints’.

Focus op de knopen

In het geval van chronische spierpijn (denk aan lage rugklachten, RSI, hoofdpijn en nekproblemen bijvoorbeeld) kunnen we je helpen de spieren te ontspannen door die knopen te behandelen met dry needling.

Dry needling werkt ‘op de knoop’

Als je niet beter zou weten, dan ziet het er uit als acupunctuur. Ook wij gebruiken een naald, dezelfde naald als een acupuncturist. Verder is het echt anders. Acupunctuur richt zich op de energiebanen en energie. Dry needling richt zich op spieren. Een acupuncturist werkt met meerdere naalden en laat die vaak ook even in je lichaam staan. Wij werken met één naald. Daarmee beïnvloeden we één voor één de triggerpoints.

De prik doet weinig pijn. Je spier wel.

Je voelt een prikje. Toch valt dat reuze mee. De meeste cliënten zijn verrast van hoe weinig ze er van voelen. De naald staat dan even in de knoop. Je spier spant zich, als een kleine kramp. Dat doet pijn, soms zelfs behoorlijk. Gelukkig duurt het maar even. Meteen daarna voelt je spier soepeler, misschien dat je je zelfs al wat vrijer kunt bewegen en bij sommige cliënten is ook de pijn direct minder.

Werken aan soepele spieren

Je spieren voelen, zo direct na de behandeling, zwaar aan. Misschien voel je ook een soort spierpijn. Die verdwijnt gelukkig vrij snel. Na herhaaldelijk behandelen verdwijnen de knopen helemaal en kun je met deep-tissue massage en oefeningen thuis je spieren helemaal los maken.

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

1.372 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top