headerimage

Zoek je goede Oedeemfysiotherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysiotherapeut Amersfoort. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Oedeemfysiotherapie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830602 WhatsApp

Oedeemfysiotherapie bij Fysiotherapeut Amersfoort

Een complete aanpak met blijvend resultaat.

Oedeem is een verzameling vocht

Nog het best bekend van de gezwollen enkels aan het einde van een warme dag. Een vol gevoel in je voeten, opgezette huid, tintelend gevoel. En na een nachtje slapen is het weer weg.

Zware armen en benen

Bij lymfe-oedeem is dat anders. Het gevoel is hetzelfde, maar het gaat niet weg. In de meeste gevallen heeft de patiënt last in armen of benen. Die voelen vermoeid, pijnlijk en je kunt ze moeilijk bewegen. Daardoor worden alledaagse handelingen zwaar en lastig.

Slecht functionerend lymfesysteem

De vochtverzameling ontstaat doordat je lymfesysteem niet goed functioneert (bijvoorbeeld door operatie, bestraling of aangeboren probleem). Er lopen banen door je lichaam die vocht naar de klieren brengen waar het gezuiverd wordt voordat het weer naar je bloed gaat. Die zuiverstations zitten vooral in je hals, oksels, buik en liezen.

Een gecombineerde behandeling

Tijdens de behandeling zetten we een gevarieerd aanbod van technieken in om te helpen het opgehoopte vocht af te voeren. Van specialistische massage tot medical taping, beweegoefeningen en een trainingsprogramma.

  • De massage wordt ook wel manuele lymfedrainage genoemd: omdat we de afvoer van het vocht stimuleren. De massage is gericht op de dieper liggende delen – het kan dus best een beetje stevig aanvoelen.
  • Met zwachtelen of medical taping kunnen we het vocht doorgaans snel afvoeren. Om te zorgen dat het niet terugkomt, masseren we, krijg je oefeningen en in sommige gevallen een elastische kous.
  • Het beweeg- en trainingsprogramma geeft je de middelen om oedeem duurzaam te verminderen. Specifieke ademhalingsoefeningen helpen bij het verbeteren van de afvoer en met doelgerichte strek- en krachtoefeningen verbeter je de bewegelijkheid van je armen of benen.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

1.372 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top