Deep tissue massage bij Fysiotherapeut Amersfoort


Heb je chronische spierpijn, zenuwpijn of sta je op het punt te gaan revalideren? Deep tissue massage, oftewel dieptemassage, is een effectieve methode om dieperliggende spanningen los te maken door druk uit te oefenen. Deep tissue massage wordt ook wel bindweefsel massage genoemd.

Het aanpakken van verklevingen

Een deep tissue massage richt zich op pijnlijke gebieden en de gebieden daar direct omheen die onder spanning kunnen staan. Door middel van een rustige, diepe massage masseren we met flinke druk de stugge gebieden in je spieren los. Deze zijn vaak ‘plakkerig’, we noemen dat verklevingen.  

Ontspanning als doel

Een dieptemassage is ontwikkeld om de spieren die verkleefd zijn los te breken. Hierdoor voelen de pijnlijke plekken weer ontspannen aan. Hoewel het hetzelfde doel heeft als een gewone ontspanningsmassage, is de massagetechniek niet hetzelfde. We gaan doelgericht aan de slag met de pijnlijke regionen.

Doet het pijn?

In principe is een dieptemassage pijnloos en zelfs plezierig. Soms kan het echter ongemakkelijk aanvoelen. Geef het vooral aan wanneer het ongemakkelijk of pijnlijk aanvoelt. Dan spelen we daarop in met de behandeling. In sommige gevallen zullen we even door een beetje pijn heen moeten om resultaten te boeken.

Na de behandeling

Herhaling van de behandeling is van groot belang: we willen de spieren en verklevingen echt helemaal los maken voordat we aan opbouw kunnen werken. De dag na de behandeling kun je je wat stijf of beurs voelen. Dit is normaal en trekt vaak na een nachtje slapen alweer weg!

Het resultaat?

Na een serie behandelingen zal je merken dat je meer ontspanning in je lichaam voelt. Waarschijnlijk kun je je merkbaar makkelijker bewegen en ervaar je minder pijn.

 

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!