headerimage

Heb je last van Nekpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysiotherapeut Amersfoort. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Nekpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830602 WhatsApp

Professionele hulp bij het herstel van je nekklachten

Hoe kom ik af van mijn nekpijn?

De pijn onderin je nek trekt door tot in je achterhoofd naar je schouderbladen. Je zit te wrijven en te duwen. Je kunt je hoofd moeilijk draaien. Toch, stilhouden is ook geen pretje. Je hebt van alles geprobeerd: van kersenpittenkussens tot hitte-gels. Iedereen zegt ook iets anders: “Koud? Nee, juist warm!” “Warm? Nee, juist koud.”

Het lukt je de nekpijn tijdelijk te verlichten. Maar je wilt er gewoon vanaf.

Ontspannen. Lang maken. Gedrag veranderen.

Het belangrijkste is dat je spieren ontspannen. We onderzoeken wat het beste bij jou past: dry-needling, deep-tissue massage, kleine oefeningen of een combinatie hiervan. Je klachten zijn waarschijnlijk al een stuk minder als je spieren loskomen.

Opgelet! Als je spieren los zijn, voel je misschien geen pijn meer… maar daarmee is de oorzaak van de nekpijn nog niet weg. Daarvoor moeten we je spieren lang maken. Met losse en lange spieren kun je namelijk werken aan een sterkere nek. Ondertussen kun je, als je dat wilt, nog langs komen voor dry-needling of massage.

Met een persoonlijk beweeg- en oefenprogramma kun je de kracht in en rondom je nekspieren gaan versterken. Dan verdwijnt de pijn, zonder meteen weer terug te komen.

Inzicht waar je je goed van gaat voelen

We vertellen je over hoe spieren reageren op bewegingen, de werking van je nek, en wat jij kunt doen om je lichaam beter in de gaten te houden. Je werkt aan hoe je je beweegt en aan je houding. Je krijgt kleine oefeningen om even te ontspannen en manieren om wat vaker van houding te veranderen.

Waar komen ze vandaan, die nekklachten?

Vermoeidheid, spanning en stress spelen een rol. Te weinig verandering van houding. Een verkeerde, ingezakte houding. Het kan allerlei oorzaken hebben. Veel herhaling in je werk. Maar het kan ook komen omdat je te weinig actief bent, omdat je rookt of omdat je overgewicht hebt. Je kunt ook artrose hebben of een nekhernia. Daarom is het zo belangrijk dat er tijdig een fysiotherapeut naar kijkt.

Nekklachten? Zorg voor jezelf. Maak die afspraak.

Het is ongelofelijk belangrijk dat je niet te lang doorloopt met nekklachten. Ook niet als je twijfelt. Je kunt gewoon even bellen, mailen of het contactformulier invullen en langskomen. We helpen je graag.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

1.372 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top