headerimage

Heb je last van Hamstringklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysiotherapeut Amersfoort. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Hamstringklachten.

 • Direct een afspraak
 • Contracten zorgverzekeraars
 • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830602 WhatsApp

Goed herstellen van een hamstringblessure

Is mijn hamstringblessure erg?

Net toen je dat sprintje wilde trekken. Net toen je voor die verre bal ging. Het schoot erin. Het voelt als kramp, maar dan met scherpe pijnscheuten.

Het is inmiddels alweer een tijdje later en gaat het nog niet goed met je. Rekken doet pijn, je been buigt moeilijk en misschien heb je wel een blauwe plek of een stijf bovenbeen. Je weet even niet wat je moet doen. Rustig aan bewegen? Wachten? Hoe erg is het eigenlijk?

Er zijn drie niveaus hamstringblessures

Die felle pijn in je bovenbeen kan een spierscheuring zijn. Er zijn drie niveaus.

 1. Je voelt het wel, maar als je wandelt merk je het bijna niet. Als je gewoon rust gaat het waarschijnlijk vanzelf weer over.
 2. Als je op je bovenbeen drukt doet het pijn. Het is ook dikker. Ook als je wandelt of gewoon je knie buigt voelt het al onprettig. Je doet er goed aan om samen te werken met een fysiotherapeut; om snel te herstellen en herhaling te voorkomen.
 3. Je loopt met krukken. De pijn zit in je bovenbeen én de spieren eromheen. Houd er rekening mee dat je geopereerd moet worden. Gelukkig komt dit niet zo vaak voor.

Verrekte hamstring, hoe is het gebeurd?

Om de kans op een chronische blessure te voorkomen, willen we graag weten hoe het gekomen is. We richten ons op pijnbestrijding en ontspanning met dieptemassage en bijvoorbeeld dry needling.

We doen het rustig aan. Als je een verrekte hamstring hebt, heb je meestal genoeg kracht in je spieren – ze zijn alleen niet los en lang genoeg.

Aandacht en zorg

Je krijgt, tussen de behandelingen door, oefeningen die helpen de spier te ontspannen en op een zachte manier tot kracht te komen. Je krijgt bijvoorbeeld een alternatief beweegprogramma, zoals zwemmen. En oefeningen voor je bekkengewrichten en je lage rug. Je krijgt rekoefeningen en we werken aan het op kracht brengen van je hamstrings (als dat nodig is). Het is goed om die oefeningen te blijven doen; een aantal maanden lang, twee keer per week.

Meer last op hogere leeftijd

Vooral sportieve senioren hebben, in het begin van het seizoen last van hamstringblessures. Alles is dan nog een beetje stram en je gaat er te hard in. Risicosporten zijn rugby, voetbal en bijvoorbeeld atletiek.

Risico’s

 • Leeftijd
 • Instabiliteit van de knie
 • Slechte warming-up
 • Eerdere blessures
 • Onvoldoende lenigheid
 • Verkorte hamstring(s)
 • Scheefstand van het bekken

Zorg voor jezelf. Maak die afspraak.

Het is belangrijk dat je niet te lang met een verrekte hamstring doorloopt. Ook niet als je twijfelt. Je kunt gewoon even bellen, mailen of het contactformulier invullen en langskomen. We helpen je graag.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

1.372 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top