headerimage

Heb je last van Polsklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysiotherapeut Amersfoort. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Polsklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830602 WhatsApp

Zorgvuldig herstel van een polsblessure

Na een polsblessure weer snel aan de slag

Gelukkig kon je jezelf bij die smak op de grond nog net opvangen. Je zou vol op je gezicht terecht zijn gekomen. Nu heb je een geblesseerde pols. Heel onhandig.

Je wilt heel graag weer gewoon door. Misschien duurt het nog een tijdje voor je alles weer kunt, maar de gewone dingen, dat moet toch snel kunnen. Je mobieltje gebruiken. Typen. Auto rijden. Een tas dragen. Je wilt dus graag weten hoe je zo snel mogelijk weer verder kunt.

Genezen binnen een week

Bij een lichte kneuzing en goede zorg kan dat. Bij ernstiger letsel moet je rekening houden met soms wel zes weken voordat je volledig genezen bent. Je kunt voor die tijd al wel (een groot deel van) de gewone dingen doen. Stop niet te snel met de training: je weet dat je helemaal beter bent als de fysiotherapeut dat zegt.

Was je er snel bij?

Voor snel herstel is de eerste hulp belangrijk. Is het net gebeurd? Hou dan dit aan:

  1. De eerste twee dagen, dagelijks vier tot vijf keer een kwartiertje afkoelen, met ijs, water of een coldpack in een doek.
  2. Zorg dat je je pols niet beweegt: bijvoorbeeld met een brace of tape.
  3. Drukverband.
  4. Leg zo vaak je kunt de pols even op een verhoging, als het kan hoger dan je hart.

Als het een lichte polsblessure is, kan dit al heel veel helpen.

Over de polsblessure

Bijna alle polsblessures beginnen met een klap. Je ving jezelf bij een val op. Doorgaans is je pols verzwikt (het kan erger zijn, laat de fysiotherapeut het goed nakijken). De banden en het kapsel rond je pols rekten plotseling sterk op en zijn beschadigd. Misschien is je pols dik of heb je een blauwe plek.

Zorg voor je spieren

De spieren in je pols moeten sterker worden. Liefst zo snel mogelijk. Toch is het belangrijk niets te forceren, je pols rust te geven en de spieren in je hand en je onderarm los te maken. Dat doen we in een aantal snel opeenvolgende sessies met dry needling of deep tissue massage.

Je leert hoe je door houding en beweging de pijn kunt verlichten. We waken er voor dat je je spieren forceert en zo misschien blesseert.

Als je spieren los zijn, krijg je oefeningen om ze lang te maken. Dat hoeft niet lang te duren, maar het moet wel gebeuren. Net zoals je voor het sporten rekt en strekt, zo doe je dat voor een herstelprogramma.

Als de krachttraining (coördinatie, spierkracht en beweeglijkheid) begint, kun je bijna alle dagelijkse dingen al wel weer doen.

Risico’s voor een polsblessure

  • Vallen (dus sporten met grote valkans zoals: turnen, schaatsen, hockey, voetbal enzovoort)

Zorg voor jezelf. Maak die afspraak.

Het is ongelofelijk belangrijk dat je niet te lang doorloopt met pijn in je pols. Ook niet als je twijfelt. Je kunt gewoon even bellen, mailen of het contactformulier invullen en langskomen. We helpen je graag.</

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

1.372 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top