headerimage

Heb je last van Osteoporose?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysiotherapeut Amersfoort. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Osteoporose.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830602 WhatsApp

Osteoporose en fysiotherapie

Je zoekt een betrokken fysiotherapeut

Je hebt pijn. Je bent bezorgd. Je hebt je eetpatroon erop aangepast. Je neemt superfoods – soms. Misschien slik je ook calcium- en vitamine-D-tabletten.

Je weet dat bewegen belangrijk is. En dan vooral wandelen, joggen, tennissen, dansen en bijvoorbeeld traplopen. Je wilt het graag goed doen. De juiste houding, beweging en intensiteit. Je wilt het geleidelijk opbouwen. En je wilt er ook wat meer van weten, hoe dat nou zit met bewegen en botontkalking.

Osteoperose behandeling: een actieve leefstijl ontwikkelen

We helpen je bij het ontwikkelen en onderhouden van jouw actieve leefstijl. We maken je spieren los, lang en daarna sterk. Zo voorkomen we blessures terwijl we werken aan meer balans en stevigere spieren; wat het risico op vallen kleiner maakt.

Tegelijkertijd werken we aan je pijnklachten, in veel gevallen helpt het los en lang maken van de spieren al heel goed. Je leert ondertussen je lichaam beter kennen, we vertellen je over botontkalking en welke vormen van beweging jou kunnen helpen.

Uiteindelijk ontwikkel je een actieve leefstijl die perfect bij jou past.

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen wat osteoporose is

Je bent al onderzocht. Je hebt al adviezen gekregen. Het belangrijkste dat je kunt doen qua osteoperose behandeling heb je al gedaan: goede voeding, misschien supplementen, aanvullend calcium en vitamine D.

Osteoporose, of botontkalking, betekent letterlijk dat je botten poreus worden. Al je hele leven breekt je lichaam bot af om nieuw aan te maken. Na je vijfendertigste breek je meer af dan dat je aanmaakt. Je botten verliezen aan stevigheid en de structuur wordt brozer.

Wat kan begeleid bewegen voor jou betekenen?

Beweging helpt je op drie vlakken: pijnbestrijding, botbreuken en het helpt de achteruitgang van de kwaliteit van je botstructuur beperken. Dat doen we door, samen met jou, een beweegprogramma op maat te maken.

Je leert welk beweegprogramma en welke intensiteit bij je past. Je ontdekt wat je lichaam aankan, waar je rekening mee moet houden en wat je beter kunt laten. Het resultaat: verantwoord bewegingsgedrag en een actievere leefstijl.

Omdat afname van evenwichtsgevoel ook een van de symptomen bij botontkalking is, zetten we – als dat nodig is – een speciaal programma op om te werken aan je evenwichtsgevoel en coördinatievermogen.

Risico’s voor osteoporose

Botontkalking komt veel voor bij vrouwen boven de vijfenvijftig jaar. Maar ook mannen van die leeftijd en mensen onder de vijfenvijftig kunnen het krijgen. Hoewel de oorzaken vooral genetisch zijn, kun je het risico beperken door niet te roken, gevarieerd te eten en met mate alcohol en koffie te drinken. Beweging en buitenlucht zijn zeker net zo belangrijk.

Kan ik er zelf nog iets aan doen?

Ja. Elke vorm van bewegen waarbij je botten je lichaamsgewicht moeten dragen (dus zwemmen en fietsen niet) is goed voor je. Probeer elke dag een half uur te bewegen: traplopen, tennissen, tuinieren, een fijne wandeling.

En je kunt veel doen om botbreuken te voorkomen. Pas je huis een beetje aan met vaste vloerkleden, handvatten, leuningen en voldoende licht. Zorg ervoor dat je stevig staat, dus geen gladde zolen, geen sokken en geen hakken.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

1.372 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top