headerimage

Heb je last van Verstuikte enkel?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysiotherapeut Amersfoort. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Verstuikte enkel.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830602 WhatsApp

We helpen je bij een voorspoedig herstel van je enkelblessure bij Fysiotherapeut Amersfoort

Verstuikte enkel: dit mag niet weer gebeuren…

Door je enkel gezakt. Met een zwik, verstuikt dus. En een snap. Been omhoog. IJs erop om de zwelling tegen te gaan. Schoen aangehouden. Je enkel is stevig verstuikt. Niet gebroken, maar je kunt er nauwelijks op staan. Je wilt zo snel mogelijk beter worden. Maar je wilt ook zeker weten dat dit je niet nog een keer overkomt.

Herhaling voorkomen

Weet je waar je een verstuikte enkel van krijgt? Van een verstuikte enkel. Het gebied verzwakt als je het niet goed verzorgt. Neem daarom de tijd. Houd rust en ga niet te snel trainen. Hou je van zaalsport of contactsport? Dan is het ook beter om even niet te doen.

We begeleiden je door het hele traject. Snel, maar vooral om de kans op herhaling zo klein mogelijk te maken.

Aan sterke spieren werken

Je krijgt veel oefeningen en tips om jezelf in acht te houden en aan het herstel van je verzwikte enkel te werken. We helpen je spieren los te maken met een massage of dry needling. Het is namelijk zo dat de spieren rondom de verstuiking je enkel beschermen door het vast te zetten. En dat moet loskomen.

Waarschijnlijk zullen we je spieren een handje helpen. Door je enkel vast te zetten. Als je enkel licht verstuikt is, kan dat met een zwachtel of een elastische kous. Is het wat zwaarder, dan gebruiken we tape of een brace. Als de acute pijn afneemt, krijg je een persoonlijk programma om de spieren op te rekken. Afsluitend maken we de enkelbanden sterker door gericht de spieren te trainen.

We kijken naar de hele regio

We isoleren je enkel niet. We kijken naar de bewegingsketen in je lichaam. Misschien komt het wel door je houding. En misschien levert deze klacht wel heel andere klachten op. Daarom willen we ook je blessuregeschiedenis en je leefstijl kennen. Daar wordt de analyse beter van en de behandeling van je verzwikte enkel doeltreffender.

Risico’s voor een enkelverstuiking

  • Als je al eerder een verstuikte enkel had
  • Op ongelijke grond lopen of sporten
  • Sporten met veel lichamelijk contact

Zorg voor jezelf. Maak die afspraak.

Het is beter om even langs te komen. Ook als je twijfelt. Je kunt gewoon even bellen, mailen of het contactformulier invullen en langskomen. We helpen je graag.

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

1.372 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top