headerimage

Als sporter weet ik als geen ander hoe vervelend het kan zijn om je in te moeten houden, maar als fysiotherapeut kan ik je ook uitleggen waarom die extra rust zo belangrijk voor je kan zijn.

 

quote

Fysiotherapeut én sporter

Als je langer van het leven wilt genieten zul je voor jezelf moeten zorgen. Gezond en sportief leven; daar begint het voor mij allemaal mee. Je ziet mij naast het werk ook vijf tot zes keer per week in de sportschool. Ik ben veel bezig met voeding en blijf mezelf doorontwikkelen als het gaat om verschillende trainingstechnieken.

Als sporter weet ik als geen ander hoe vervelend het kan zijn om je in te moeten houden, maar als fysiotherapeut kan ik je ook uitleggen waarom die rust zo belangrijk kan zijn. Het verschil en de overeenkomsten tussen theorie en praktijk. Dat is nu precies wat me zo boeit aan het vak fysiotherapie.

Hoe werkt het lichaam en op welke manier herstel je het snelst? De interesse in sport, de fysiologie erachter en de wilskracht om mensen te helpen hebben ervoor gezorgd dat ik fysiotherapie ben gaan studeren. Nog nooit was een studie zo makkelijk; als je iets leuk vindt gaan dingen soms vanzelf.

Samen

Ik kom uit een zorgverlenersfamilie. Je komt bij mij met een hulpvraag en ik wil hem graag samen met jou oplossen. Ik vind het belangrijk dat je het proces wat je doorgaat begrijpt en ook de discipline kunt vinden om rust te nemen, te rekken en consequent te trainen.

Los, lang en sterk

In ons eerste gesprek wordt duidelijk waar je last van hebt. Ik vertel je dan meteen op welke manier we dit het beste kunnen oplossen. Eerst kijk ik of je gewrichten naar behoren bewegen. Vervolgens kijk ik of je spieren en pezen in goede staat en op lengte zijn.

Ik concentreer me dus eerst op het los en lang maken van je spieren. Dit doe ik door een diepe bindweefselmassage en het uitleggen van rektechnieken. Wanneer je gewricht niet op orde is komen hier ook nog mobilisaties bij. Als je naar behoren beweegt en je spieren los zijn gaan we ervoor zorgen dat deze sterk genoeg worden.

Leefstijl

Als jij weet waarom je oefeningen doet en welk resultaat ze hebben wordt het een stuk makkelijker om deze vol te houden. Ik zorg niet alleen dat je van de klacht afkomt, maar ook dat je in de sportschool weet hoe je effectief moet trainen om problemen te voorkomen en gezond te blijven. Dat is immers waarvoor je komt!

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Bekijk ook

Top