headerimage

Je zult merken dat ik doorvraag, dat ik de eventuele geschiedenis van je klachten wil weten. Dan doe ik verder onderzoek. Soms zet ik je ook voor een spiegel om je te laten zien wat ik zie.

 

quote

Fysiotherapie dus

Ik studeerde fysiotherapie in Groningen. Ik wilde iets met sport doen en iets in de zorg. Dan kom je al snel bij fysiotherapie uit natuurlijk. Even overwoog ik om iets met geschiedenis te doen, maar ik wist niet precies wat ik dan met geschiedenis zou moeten doen –anders dan het interessant en leuk vinden. Fysiotherapie dus.

De studie was interessant, divers en met name het sociale aspect sprak me erg aan. Naast dat je kennis op orde moet zijn en je ‘meters moet maken’, is het mensenwerk. We doen het samen, en voor het een succes is, is die samenwerking net zo belangrijk dan alles wat er in de boekjes staat.

Met Ajax naar Zuid Afrika

Voor mijn stage reisde ik met Ajax mee naar Zuid-Afrika, om daar met de fysiotherapeuten mee te lopen. Een mooie ervaring, dicht bij de droom van iedere fysiotherapeut: topsporters begeleiden. Omdat dat jarenlange ervaring vraagt, wilde ik na mijn afstuderen graag snel de praktijk in.

Fit of niet-zo-fit, ik voel je goed aan

Daar ontdekte ik dat mijn hart bij de samenwerking met mensen ligt. Sporters en niet-sporters, jong en oud, fit en niet-zo-fit. Daar ligt ook mijn talent: ik voel je goed aan. Niet alles hoeft helemaal uitgelegd te worden, ik zie aan je houding en je bewegingen en aan de manier waarop je reageert wat er speelt.

Ik kan me ook vrij snel goed voorstellen wat bij jou werkt, hoe je wilt werken, wat voor oefeningen je aanspreken en wat trainingen zijn die je gewoon niet gaat doen, ook al wil je het nog zo graag.

Dat merk je eigenlijk al in het eerste gesprek. Je voelt je snel op je gemak, de sfeer is ontspannen en informeel. Dat heb ik nodig om de analyse goed te kunnen doen. Je zult merken dat ik doorvraag, dat ik de eventuele geschiedenis van je klachten wil weten. Dan doe ik verder onderzoek aan je lichaam; doorgaans zet ik je ook voor een spiegel om je te laten zien wat ik zie.

Voor veel cliënten is dat een eye-opener en informatie waar ze meteen veel aan hebben. Bij afsluiting van die eerste afspraak leg ik je uit wat ik denk dat er aan de hand is. Dat doe ik op een overzichtelijke manier waarbij ik meteen aangeef welke onderdelen goed te behandelen zijn en hoe ik denk dat je op een verantwoorde manier beter kunt worden.

Het is mooi werk, dit werk.

De praktijk Fysio Amersfoort is een fijne plek. De sfeer is informeel en enthousiast. Cliënten gaan in de regel goed gemotiveerd en positief de deur uit. Het team is sterk: we houden elkaar scherp, we delen informatie en blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. Ook dat pak je als cliënt op; dat er heel professionele mensen werken die met veel plezier hun vak uitoefenen.

Naast mijn werk sport ik graag –uiteraard. En verder, het goede leven; met mijn vrienden, met mijn vriendin, leuke dingen doen, biertje drinken. Ik ga ook graag op reis. Waarbij ik, voordat ik vertrek, wél de lokale geschiedenis napluis; want ook dat blijft interessant.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Bekijk ook

Top