headerimage

Zoek je goede Sportfysiotherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysiotherapeut Amersfoort. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Sportfysiotherapie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830602 WhatsApp

Sporten is goed voor je

Sporten is gezond! Het is goed voor spieren, botten en pezen en houdt je fit en gezond. Maar, overbelasting of verkeerd gebruik van je lichaam liggen altijd op de loer. Eerst voel je iets van ongemak, daarna wellicht korte periodes met pijn waarna je een echte sportblessure ontwikkelt waar je mee aan de slag moet.

De oorzaak van een sportblessure

Een blessure ontstaat voor je gevoel plotseling tijdens het sporten. Je maakt een verkeerde draai of je verzwikt iets. In werkelijkheid is dat vaak het moment dat je over een grens gaat waar je al langere tijd tegenaan zat te hikken. Waarschijnlijk heb je al over een langere periode te zwaar getraind, verkeerde bewegingen gemaakt of train je op verkeerde schoenen.

Losmaken, lang maken, sterk maken

Om de klachten bij sportblessures op te lossen werken we met een drie-stappen-plan: losmaken, lang maken en sterk maken. Eerst verlichten we de pijn door de knopen en verkrampingen uit je spieren te halen. Zodra we die spieren los en lang hebben gemaakt gaan we aan de slag met sterk maken.

Sterke spieren dankzij persoonlijke training

De laatste stap in je herstel is het opbouwen van kracht. Hierbij maken we binnen de sportfysiotherapie Amersfoort gebruik van een doelgericht trainingsprogramma. Deze is afgestemd op de sport die je beoefent en de klachten die je hebt ervaren. We besteden veel aandacht aan warming-up en cooling-down. Je houding en manier van bewegen nemen we hierin altijd mee.

 

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

1.372 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top