headerimage

Zoek je goede Medical taping?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysiotherapeut Amersfoort. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Medical taping.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830602 WhatsApp

Medical taping door Fysiotherapeut Amersfoort

Spieren zijn een belangrijk onderdeel van je lichaam. Wist je dat je spieren je niet alleen bewegingsvrijheid en kracht geven, maar ook een rol spelen in het regulieren van je lichaamstemperatuur en je bloedsomloop? Extra belangrijk dus om ervoor te zorgen dat je spieren in optimale conditie zijn!

Medical tape: meebewegen met je bewegingen

Medical tape en sporttape lijken qua uiterlijk wat op elkaar maar ze hebben een wezenlijk verschil. Sporttape wordt aangebracht om een beperking van beweging te veroorzaken voor herstel. Medical taping is juist bedoeld om je bewegingsvrijheid te geven met extra ondersteuning.

Hoe werkt medical taping?

Medical taping wordt daar waar de klachten zich bevinden of ontstaan op een specifieke manier aangebracht. De tape tilt je huid als het ware een beetje op waardoor de druk van de zenuwen gehaald wordt. Hierdoor heb je optimale beweging en kun je gewoon je dagelijkse dingen doen zonder dat je belemmerd of overbelast raakt.

Rekbaarheid tot 140%

Het aanbrengen of dragen van de tape is niet onaangenaam. Hij is geweven als de huid en gemaakt van anti-allergisch latex textiel. Er zit een rekbaarheid in tot maar liefst 140%! Dit betekent dat je je vrijwel volledig vrij kunt blijven bewegen zonder dat je pijn ervaart.

Waar is het voor?

We gebruiken medical taping bij Fysiotherapeut Amersfoort als onderdeel van een herstel- en/of verbeterprogramma. Het kan bijvoorbeeld ondersteunen bij het herstellen van zwakke spieren, het ontlasten van gespannen spieren, het corrigeren van je houding of eventuele pijn verminderen.

 

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

1.372 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top