Spanningshoofdpijn behandeling bij Fysiotherapeut Amersfoort


Uit het niets. Steken in mijn hoofd.

Ineens is het er. Met bonzen, een gespannen gevoel. Druk achter de ogen. Als je opstaat gaat het nog wel – hoewel je ook dan pijn hebt. Maar zo tegen het einde van de middag kun je bijna niets meer. Gevloerd door je hoofd. En het is al weken zo.

Het heet spanningshoofdpijn

De wetenschap weet nog niet precies waar het door komt. Sommige mensen hebben er al hun hele leven last van. Niet de hele tijd, maar bij vlagen. Soms heeft het met stress, angst of vermoeidheid te maken. Maar zeker weten doen we dat niet. Dat het met spanning in je hals schouders en hoofd te maken heeft, dat is wel zeker. Vandaar dat massage zo goed helpt.

Behandeling op drie gebieden

We richting ons op drie aspecten: ontspanning, houding, souplesse en kracht.

  • Om je spieren te helpen ontspannen krijg je gerichte massage.
  • Je leert je houding en manier van bewegen te verbeteren.
  • Je krijgt oefeningen die je verkrampte spieren helpen ontspannen, die je spieren soepel houden en die kracht geven aan je spieren die verzwakt zijn geraakt.

Behandeling met dry-needling

Dry-needling is het met een naald beïnvloeden van een specifiek punt in je spieren. Anders dan bijvoorbeeld acupunctuur werken we diep op de spier in en maar met één naald, waarmee we één voor één de knopen aflopen. Na een paar sessies zijn de knopen weg en gaan we met oefeningen verder.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!