Een snel en zorgvuldig herstel van je rugklachten


Ahrg! Gaat die lage rugpijn snel weg?

Alles gaat moeizaam. Ugh. Je lijkt wel honderd. Alles doet pijn. Het is je lage onderrug, maar ook je bil. Het is bij vlagen erger en je kunt niet goed ontdekken wat jou nou werkelijk helpt. Bewegen gaat moeizaam. Lang zitten, en trouwens lang staan, ook.

Goed om te weten: meestal is er geen blijvende schade.
Vier op de vijf mensen hebben wel eens last van een lage rugpijn. De pijn gaat in bijna alle gevallen weer weg. En de kans dat het weer mis gaat, is veel kleiner als je met zorg aan je herstel werkt.

rugpijn Amersfoort

Lage rugpijn: je bent uit balans

Waar die lage rugpijn nu precies vandaan komt, is nog helemaal niet zo makkelijk te achterhalen. Misschien maakte je een verkeerde draaiende beweging? Waarschijnlijk is het er ingeslopen. Je zit of staat misschien te lang in dezelfde houding. Of misschien maak je veel dezelfde beweging (met je muis of met typen). Ook roken, overgewicht en stress hebben invloed.

Het is vooral een kwestie van balans, die lage rugpijn. De spieren, banden en gewrichten in je rug zijn uit evenwicht.

Op weg naar een soepele, sterke, evenwichtige rug

We kijken we niet alleen naar je lage onderrug. Je hele rug speelt een rol, maar ook je houding. Je heupen en bijvoorbeeld je schouders kunnen met je klachten te maken hebben. Om de klachten te verminderen, beginnen we met het los maken van je rugspieren. We vinden de spiergroepen die een rol spelen en zorgen dat die weer los komen.

We gaan je spieren langer maken voordat we de kracht in je rug terugbrengen. Zo voorkom je blessures en andere klachten. Afhankelijk van je leefstijl en je klacht zetten we vervolgens een trainingsprogramma op.

Met beleid in beweging blijven

Het is, naast het werk dat we samen doen, belangrijk dat je zo normaal mogelijk blijft bewegen. Niets forceren. Je doet daarnaast wel de oefeningen uit jouw beweegprogramma. Blijf ook niet te lang in een zelfde houding zitten. Regelmatig rusten, ontspannen en (zo vaak als je kunt) een stukje lopen.

Zorg voor jezelf. Maak die afspraak.

Het is ongelofelijk belangrijk dat je niet te lang doorloopt met rugklachten. Ook niet als je twijfelt. Je kunt gewoon even bellen, mailen of het contactformulier invullen en langskomen. We helpen je graag.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!