Medical taping door Fysiotherapeut Amersfoort


Spieren zijn een belangrijk onderdeel van je lichaam. Wist je dat je spieren je niet alleen bewegingsvrijheid en kracht geven, maar ook een rol spelen in het regulieren van je lichaamstemperatuur en je bloedsomloop? Extra belangrijk dus om ervoor te zorgen dat je spieren in optimale conditie zijn!

Medical tape: meebewegen met je bewegingen

Medical tape en sporttape lijken qua uiterlijk wat op elkaar maar ze hebben een wezenlijk verschil. Sporttape wordt aangebracht om een beperking van beweging te veroorzaken voor herstel. Medical taping is juist bedoeld om je bewegingsvrijheid te geven met extra ondersteuning.

Hoe werkt medical taping?

Medical taping wordt daar waar de klachten zich bevinden of ontstaan op een specifieke manier aangebracht. De tape tilt je huid als het ware een beetje op waardoor de druk van de zenuwen gehaald wordt. Hierdoor heb je optimale beweging en kun je gewoon je dagelijkse dingen doen zonder dat je belemmerd of overbelast raakt.

Rekbaarheid tot 140%

Het aanbrengen of dragen van de tape is niet onaangenaam. Hij is geweven als de huid en gemaakt van anti-allergisch latex textiel. Er zit een rekbaarheid in tot maar liefst 140%! Dit betekent dat je je vrijwel volledig vrij kunt blijven bewegen zonder dat je pijn ervaart.

Waar is het voor?

We gebruiken medical taping bij Fysiotherapeut Amersfoort als onderdeel van een herstel- en/of verbeterprogramma. Het kan bijvoorbeeld ondersteunen bij het herstellen van zwakke spieren, het ontlasten van gespannen spieren, het corrigeren van je houding of eventuele pijn verminderen.

 

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!