Medical taping door Fysiotherapeut Amersfoort


Spieren doen meer dan bewegen

Je spieren zijn de basis voor alle bewegingen in je lichaam. Maar ze doen meer. Ze helpen bij het beheer van je lichaamstemperatuur en bijvoorbeeld je bloedsomloop. Als het niet goed gaat met je spieren, dan gaat het niet goed met jou.

Medical taping ondersteunt de beweging

Het idee van medical taping is dat de spieren waarmee het niet goed gaat tijdelijk ondersteund worden met speciale tape. Zonder al te hard in te grijpen kan je lichaam hierdoor zichzelf herstellen. Dit is een milde manier om de natuurlijke herstelprocessen te ondersteunen.

Je helpt je lichaam herstellen met medical taping

In de kern help je met medical taping je spieren bij het herstel van een blessure. In tegenstelling tot sporttape is medical taping niet gericht op bewegingsbeperking. De tape ondersteunt je spieren en gewrichten in hun werk. Het plezierige van het werken met de elastische tape is dat je spieren alle vrijheid van bewegen behouden en je jouw persoonlijke rek- en trainingsprogramma's kunt blijven volgen.

Je kunt medical taping op veel herstel- en verbeterprogramma’s inzetten. Bijvoorbeeld om zwakke spieren te helpen herstellen, gespannen spieren te ontlasten, pijn te verminderen en je houding te corrigeren.

Over de tape

De tape is van textiel, geweven als de huid en anti-allergisch en latexvrij. Met een rekbaarheid tot 140% kun je je er vrij in blijven bewegen. De tape is watervast, dus douchen is geen enkel probleem. De tape tilt je huid een beetje op. Dat helpt de doorbloeding, wat weer goed is voor je spieren. Daarbij neemt het druk weg van de zenuwen waardoor je minder pijn voelt bij het bewegen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!