Succesvol herstellen van een knieblessure


Mijn knie doet te veel pijn

Chagrijnig ben je er van. Moe ook. Die kniepijn maakt alles vermoeiend en onmogelijk. Je wilt gewoon alles kunnen. Maar vooral: je wilt weer een actiever leven leven, zoals je gewend bent. Zo snel mogelijk. Dus je vraag is: hoe gaan we dat doen?

Knieklachten: hoe lang voordat ik weer kan sporten?

Dat kan wel een paar maanden duren. Hangt een beetje af van je sportniveau, hoe erg de knieblessure is en hoe je herstel verloopt. Overigens moet je, om de kans op herhaling zo klein mogelijk te maken, die tijd ook echt nemen.

We krijgen te vaak mensen met terugkomende knieblessures. Ze zijn te snel en te hard weer gaan werken, trainen of sporten. Op Fysiotherapeut Amersfoort werken we aan een duurzaam herstel.

Knieën draaien niet

Het komt bijna altijd door een verdraaiing. Je knieën kunnen niet draaien. Dat doe je door je voeten te verzetten of vanuit je heupen. Je knieën buigen, en dat is het. Er kan van alles mis gaan bij een verdraaiing.

Elke klacht is anders

Het is een complex gewricht, je knie. Er kan makkelijk van alles mee misgaan. Denk aan: een blessure aan je meniscus, gescheurde banden, een kniefractuur, je knie uit de kom en pijn rondom en achter je knieschijf.

Het een vraagt om een andere aanpak dan het ander. Daarom nemen we altijd de tijd om precies te achterhalen wat jouw klacht is. Soms doet iets veel pijn, maar gaat de klacht relatief snel over. En soms valt de pijn wel mee, maar duurt de behandeling heel lang.

knieblessure Amersfoort

Gescheurde knieband? Geef het rust.

Bij elk beginnend herstel is rusten het beste en bij een gescheurde binnen- of buitenband helemaal. We helpen je het wat rustiger aan te doen: met oefeningen, in je gedrag, maar ook door bijvoorbeeld een kniebrace te dragen.

De knieklacht ontstond geleidelijk

Vaak ontstaan knieklachten geleidelijk, je hebt je knie langere tijd onevenwichtig belast. Omdat je op schuin aflopend wegdek hardliep bijvoorbeeld. Door die continue verkeerde beweging ontstond een misvorming. Het kraakbeenweefsel beschadigde, de beschermende kraakbeenlaag sleet af.

Had je het kunnen voelen aankomen? Een beetje wel. Het gevoel dat je knie op slot zit, bewegingen die pijn doen, een dunner bovenbeen, een warme knie…

We kennen jouw knieblessure door en door

De knieblessure is de meest behandelde blessure. We kunnen het goed behandelen met onze methode van los maken, lang maken en sterk maken. We onderzoeken niet alleen je knie, maar de hele regio. Dan vragen we je een periode van ongeveer drie weken lang om de dag te komen. Om in twintig minuten de spieren rondom je knie los te maken. En om te horen hoe het gaat natuurlijk.

Je gaat niet meteen trainen en oefeningen doen. Die eerste drie weken zijn belangrijk: de rust en de dieptemassage of dry needling helpen je knie herstellen en bereiden je spieren voor op revalidatie.

Vervolgens krijg je een persoonlijk rek- en strekprogramma om je spieren op lengte te krijgen. Afsluitend krijg je een persoonlijk beweegprogramma waarin je bijvoorbeeld je kniepees versterkt of leert om anders te bewegen.

Risico's voor een knieblessure

  • Overgewicht
  • Een slecht opgebouwd trainingsprogramma
  • Verkeerde schoenen
  • Kou op de knie
  • Slechte conditie

Zorg voor jezelf. Maak die afspraak.

Het is beter om even langs te komen. Ook al is de kniepijn licht, ook al weet je niet precies wat het is. Het is namelijk altijd slecht en zelfs schadelijk om te lang met een knieklacht rond te lopen. Je kunt gewoon even bellen, mailen of het contactformulier invullen en langskomen. We helpen je graag.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!