Hielspoor behandeling bij Fysiotherapeut Amersfoort


Elke ochtend lijkt het erger te worden. Je stapt uit bed. Staat op. Zet een paar stappen en gaat bijna door je knieën van de pijn. Alsof je op messen loopt. In de loop van de dag wordt het minder. Maar weg gaat het nooit. Dus: je wilt dat het weggaat.

Je kunt veel kanten op

Omdat de symptomen van hielspoor zo specifiek zijn, is het stellen van een diagnose niet ingewikkeld. Meestal doet een huisarts dat. En als je weet wat je hebt, kun je er iets aan doen. Er zijn veel mogelijkheden: van podo-therapeutische zooltjes tot Strassburg sokken en cortison injecties.

Fysiotherapie kan veel voor je betekenen

Ook een fysiotherapeut kan veel voor je betekenen. Door je te helpen met rekoefeningen die je ook thuis kunt doen. Met triggerpoint massage. En met dry-needling.

Wat is de triggerpoint massage?

Een triggerpoint is een pijnlijke knoop in je spieren. Als je erop drukt doet het pijn. Omdat er in je voet en kuit 138 spieren, pezen en bindweefselbanden zitten, kunnen deze knopen gemakkelijk verstopt zitten. Met de massage behandelen we die punten direct. Met dry-needling doen we eigenlijk precies hetzelfde, maar dan werken we met een acupunctuurnaald.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!