Psychosomatische fysiotherapie bij Fysiotherapeut Amersfoort


Een verbinding tussen lichaam en geest

Lichaam en geest zijn nauw met elkaar verbonden. Soms komt het voor dat je lichamelijke klachten hebt waar de oorzaak niet voor gevonden kan worden. Dan kan het zijn dat de lichamelijke ongemakken een psychische oorzaak hebben. Psychosomatische fysiotherapie richt zich op deze klachten. Dit is bijvoorbeeld pijn of vermoeidheid zonder aangewezen oorzaak.  

Bij welke klachten werkt psychosomatische fysiotherapie?

Fysieke klachten zonder duidelijke lichamelijke oorzaak kan van alles zijn. Binnen Fysio Amersfoort zien we vaak klachten als spanning, stress, vermoeidheid of onverklaarbare pijn.

Laat je niet belemmeren in je dagelijks leven

Psychosomatische klachten kunnen je behoorlijk belemmeren in je dagelijks leven. Misschien ervaar je een grote werkdruk of relatieproblemen waardoor je klachten verergeren en je in een isolement kunt raken. De stap om hulp te vragen kan groot zijn omdat er geen duidelijk aan te wijzen oorzaak voor handen is. Oorzaak of geen oorzaak, de klachten zijn echt. Loop er niet mee door en zoek de hulp die je verdient.

Wij nemen je serieus

Bij Fysiotherapeut Amersfoort nemen we je psychosomatische klachten serieus. We nemen de tijd om door middel van jouw verhaal je klachten inzichtelijk te maken. Hiermee proberen we een gedragsverandering te stimuleren. Als we de oorzaak van de klachten weten te achterhalen gaan we met je aan de slag om te leren anders met de oorzaak, situatie of klachten om te gaan.

Maak een afspraak

Wil je meer weten of direct een eerste afspraak maken? Schroom dan niet en neem contact met ons op via telefoon, mail of whatsapp. We helpen je graag in jouw herstelproces, ook als een medische oorzaak ontbreekt.

 

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!